Nadszedł upragniony czas – lato w pełni, mamy wakacje i sezon urlopowy. Wysokie temperatury sprawiają, że chętniej sięgamy po zimne, orzeźwiające napoje. Czy herbata, kojarząca się głównie z jesienią i zimą, powinna powędrować w odstawkę? Wręcz przeciwnie!
To doskonały napój również na upały!
Składniki:
- 500 ml wody
- 2 torebki herbaty Biała Jaśmin
- 1/3 świeżego ogórka
- 250 g truskawek
- miód/cukier do smaku
- ewentualnie lód
- 2 torebki herbaty Biała Jaśmin
- 1/3 świeżego ogórka
- 250 g truskawek
- miód/cukier do smaku
- ewentualnie lód
Sposób przygotowania:
1. Herbatę zaparzyć według wskazówek na opakowaniu, schłodzić w lodówce.
2. Ogórka i truskawki pokroić w plasterki, dodać do herbaty.
3. Dosłodzić według uznania.
4. Można podawać z lodem.
2. Ogórka i truskawki pokroić w plasterki, dodać do herbaty.
3. Dosłodzić według uznania.
4. Można podawać z lodem.