Może być na przykład świetnym dodatkiem do sałatek 😊 Wypróbujcie nasz przepis i przekonajcie się sami!
syrop:
- 1 szklanka cukru trzcinowego
- 1 szklanka wody
- 2 torebki herbaty zielonej Mango i Opuncja
- 1 mały ananas
- sok z limonki
- listki mięty do dekoracji
- 1 szklanka wody
- 2 torebki herbaty zielonej Mango i Opuncja
- 1 mały ananas
- sok z limonki
- listki mięty do dekoracji
Sposób przygotowania:
1. Herbatę zaparzyć według wskazówek na opakowaniu w szklance wody.
2. Cukier wsypać do rondelka.
3. Wlać zaparzoną, aromatyczną herbatę i na wolnym ogniu gotować do momentu, aż płyn lekko zgęstnieje (około 8-10 minut).
4. Ostudzić.
5. Ananasa pokroić w plastry skropić syropem oraz sokiem z limonki i udekorować listkami mięty.
Smacznego.
2. Cukier wsypać do rondelka.
3. Wlać zaparzoną, aromatyczną herbatę i na wolnym ogniu gotować do momentu, aż płyn lekko zgęstnieje (około 8-10 minut).
4. Ostudzić.
5. Ananasa pokroić w plastry skropić syropem oraz sokiem z limonki i udekorować listkami mięty.
Smacznego.