Jeżeli znudziło Wam się picie wody podczas upalnych dni, mamy dla Was oryginalne rozwiązanie - czerwona herbata w odsłonie na zimno. Świetnie sprawdzi się zamiast mrożonej kawy, gdyż posiada kofeinę, która uwalniana stopniowo, dostarczy Wam energii na cały dzień!
Składniki na deser:
- 250 ml wody
- 2 łyżeczki herbaty czerwonej Pu-Erh Cytryna
- 1,2 arbuza (waga bez skórki)
-3 gałązki świeżej mięty
- miód/cukier do smaku
- 2 łyżeczki herbaty czerwonej Pu-Erh Cytryna
- 1,2 arbuza (waga bez skórki)
-3 gałązki świeżej mięty
- miód/cukier do smaku
Sposób przygotowania:
1. Herbatę zaparzyć, ostudzić.
2. Arbuza zmiksować razem z miętą, przelać przez sitko (aby napój był klarowny) i wymieszać z herbatą.
3. Dosłodzić według uznania.
Smacznego.
2. Arbuza zmiksować razem z miętą, przelać przez sitko (aby napój był klarowny) i wymieszać z herbatą.
3. Dosłodzić według uznania.
Smacznego.