Rozgrzewające herbaty to idealna propozycja na chłodne wieczory.
Tym razem proponujemy przepis na gorący i aromatyczny grog jabłkowy z czarną herbatą.
Składniki na deser:
- 1 litr wody
- 4 torebki czarnej herbaty Pure Ceylon Black
- 4 małe jabłka
- 2 gwiazdki anyżu
- 1 laska cynamonu
- 4 goździki
- miód/cukier do smaku
- 4 torebki czarnej herbaty Pure Ceylon Black
- 4 małe jabłka
- 2 gwiazdki anyżu
- 1 laska cynamonu
- 4 goździki
- miód/cukier do smaku
Sposób przygotowania:
1. 500 ml wody zagotować z przyprawami oraz jabłkami przekrojonymi na pół.
2. Gotować przez około 10 minut, aż jabłka będą miękkie.
3. W drugiej części wody zaparzyć herbatę według wskazówek na opakowaniu.
4. Do naparu z jabłek wlać zaparzoną, gorącą herbatę.
5. Dosłodzić według uznania.
Smacznego.
2. Gotować przez około 10 minut, aż jabłka będą miękkie.
3. W drugiej części wody zaparzyć herbatę według wskazówek na opakowaniu.
4. Do naparu z jabłek wlać zaparzoną, gorącą herbatę.
5. Dosłodzić według uznania. Smacznego.