Biała herbata – odkryj jej subtelny smak
Herbata biała powstaje wyłącznie z wiosennych pączków listków, które są chronione przed światłem, aby zachowały wyjątkową delikatność. Do jej produkcji wykorzystuje się najczęściej chińską odmianę krzewu herbacianego – Camellia sinensis. Ostrożnie zebrane, z troską o to, aby ich nie połamać ani nie zgnieść, starannie wyselekcjonowane listki są naturalnie suszone na słońcu i w efekcie poddawane bardzo delikatnej fermentacji.
Wyjątkowy smak białej herbaty
W takiej postaci trafiają do opakowania i służą do przygotowania naparu. Właśnie dlatego biała herbata – wyrafinowana i unikalna – ma tak subtelny, a zarazem zaskakujący smak. Chcesz się przekonać, jak smakuje najlepsza, wysokogatunkowa biała herbata? Skosztuj tej, którą przygotowaliśmy dla Ciebie. Herbaty białe Big-Active to prawdziwa poezja smaku i Twoja szansa na odbycie podróży na Daleki Wschód już dzięki jednej filiżance. Wypróbuj wyrafinowane mieszanki, a biała herbata szybko stanie się jednym z Twoich ulubionych naparów, nie tylko na chłodne dni.
Która biała herbata jest najlepsza?
Biała herbata już sama w sobie jest wyśmienita i tak inna od czarnej, czerwonej czy zielonej. Ale jeżeli chcesz poczuć pełnię aromatu, który skrywa w sobie zebrana i ususzona biała herbata, warto jej skosztować w połączeniu ze starannie dobranymi dodatkami. Marka Big-Active przygotowała dla Ciebie kilka wersji smakowych – tak, abyś mógł się przekonać, jak niezwykle aromatyczna może być herbata biała.
Dodatki, po które sięgnęliśmy, tworząc nasze herbaty białe, sięgają do azjatyckich korzeni tego naparu. Dlatego każda wersja, choć ma w sobie wyraźną nutę egzotyki, jest dobrze zbalansowanym naparem, który zachwyca każdym łykiem.
Jeśli szukasz naprawdę delikatnego aromatu, biała herbata w wersji z jaśminem dostarczy Ci wyjątkowych wrażeń. To napój, który ukoi Twoje zmysły i pozwoli się w pełni zrelaksować. Herbata biała z aloesem to połączenie dla osób o wyrafinowanym podniebieniu, które poszukują perfekcyjnej harmonii.
Szukasz bardziej owocowych nut? Koniecznie sprawdź, jak wyjątkowo smakuje herbata biała z brzoskwinią i kwiatem pomarańczy. Sama w sobie, bez żadnych dodatków, zachwyca słodkimi aromatami.
Marzysz o bardziej egzotycznej wersji najmniej przetworzonej ze wszystkich herbat? Prawdziwą feerię aromatów roztoczy na Twoim podniebieniu herbata biała z tajską cytryną i kwiatem granatu. Cytrusowe i kwaskowe nuty zaskoczą Cię intensywnością i wyrafinowaniem!
Jak powinny być parzone białe herbaty?
Biała herbata jest wyjątkowo delikatnym naparem. Dlatego proces parzenia powinien się odbyć z ogromną starannością – tak, aby nie straciła w nim swoich własności smakowych i odżywczych. Przede wszystkim nie należy jej zalewać wrzącą wodą. Odczekaj kilka minut po zagotowaniu, aby miała ona ok. 90⁰C. A co z czasem parzenia? Nie powinien być zbyt długi – od 2 do 3 minut. Dzięki temu herbata biała nabierze pełni aromatu i zachwyci wielowymiarowym smakiem.