Fit
Udostępnij
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Deser z herbatą białą z aloesem, chia i musem malinowym

Publikacja:

Czas:
15min
Ilość porcji:
2

Nasiona szałwii hiszpańskiej świetnie sprawdzają się jako dodatek do deserów i puddingów.Doskonale smakują ze świeżymi owocami, które nadają im charakteru.

Składniki na deser:

- 300 ml wody
- 2 saszetki Herbaty białej z aloesem marki Big-Active
- 2 łyżki chia
- miód
- cukier trzcinowy do smaku (ewentualnie inny słodzik)

MUS:
- 300 g świeżych malin
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka soku z cytryny

Sposób przygotowania:

1. Zaparzyć herbatę, posłodzić i wymieszać.
2. Przelać do pucharków, wsypać chia, odstawić do przestudzenia, a następnie wstawić do lodówki na 25 minut.
3. W międzyczasie maliny zasypać cukrem, odstawić na 15 minut, a następnie podgrzać.
4. Po wystudzeniu dodać sok z cytryny.
5. Ułożyć warstwę malin na chia.
Chia możesz też zastąpić drobną tapioką. 3 łyżki tapioki gotuj przez 12 minut w 300 ml herbaty z cukrem.

Oznacz @bigactive na swoim koncie na Instagramie hashtagiem #swiatbigactive, a dodamy Twój przepis na naszą stronę!